ATİDENT?

Atident, Türkiye’de, Türk insanlarının bağışlarıyla, canlı donörlerden kalça artroplastisi sonrası elde edilen femur başlarından, dünya standartlarında en teknolojik ve gelişmiş üretim seviyesi olan LİYOFİLİZASYON yöntemiyle üretilen, mutlak güvenlikli birinci sınıf Allogreft’tir.

ATİDENT nerede ve hangi koşullarda üretilir?

Atident, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknokent içerisinde, 3.500 m² kapalı alanda faaliyet gösteren, alanında uzman, yetkin bilim insanları tarafından, CMP kalite standartlarınına sahip, TC. Sağlık Bakanlığınca onaylı, resmi ve bağımsız denetim koşulları altında üretilmektedir.

50.000+

uygulanmış vaka

1000+

kullanan hekim

İmplant Graft

İnsan Kaynaklı Kemik Grefti Üretimi

Atident Allogreft’ler, bir kişiden diğerine transplante edilmek üzere, özel teknikler ve tıbbi süreçlerle işlenmiş kemik parçacıklarıdır. Atident Allogreftleri “küp” ve “çips” (kemik tozu, partikülü) şeklinde birinci sınıf tıbbi bir üründür. Ağız, Çene Cerrahisi ve Rejeneratif Periodontal cerrahi vakalarında dental amaçlı olarak kullanılmaktadır. Otojen kemik kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda kemik dokusu oluşturabilmek için kullanılabilecek üstün özellikli biyoteknolojik üründür.

Doku Tedariği

Ortopedik Artroplasti operasyonları sonrası çıkan femur başları, Sağlık Bakanlığı onay ve izinleriyle toplanır. Toplanan bu dokular, Avrupa Birliği’nin belirlediği standartlara göre serolojik testlere tabi tutulur. Testleri tamamlanan ve üretime uygun olan femur başları artık Atigen-Cell laboratuvarlarında işlenmeye hazır hale gelmektedir.

1

Mekanik ve Kimyasal İşlemler

İlk aşama olarak test sonuçlarına göre uygun özellikler taşıyan femur başları üst kıkırdak dokudan ayrıştırılır. Asıl üretim dokusu olan spongiöz (Kansellöz), mekanik kesme işlemi ile istenilen boyutlara getirilerek kimyasal yıkama fazına geçilir. Bu fazda özel formüle edilmiş kombine kimyasal ajanlarla yıkama işlemi yapılır. Güvenli hale gelmiş dokunun yüksek seviyeli sıvı sterilizasyon işlemi ve yağdan ayrıştırma fazı tamamlanmış olur.

2

Liyofilizasyon (Freeze Drying)

Sıvı sterilizasyon sürecinden sonra granülizasyon (öğütme) fazı başlar. Mekanik işlemlerle kemik dokuları istenilen ölçülere getirilir. Granül haline geldikten sonra Liyofilizasyon fazına geçilir. Liyofilizasyon safhası üstün teknoloji ve uzun yılların bilgi birikimi ile kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Liyofilize edilen materyaller işlem sonunda çok güvenli ve uzun ömürlü saklama koşullarına ulaşmaktadır. Liyofilizasyon sonrası moleküler yapı arasındaki tüm risk faktörleri ortadan kaldırılmış olur. Bu sayede “greft kemik cipsleri” ve “greft kemik blokları” uzun ömürlü ve güvenli kullanım için tamamen kurutulmuş ve dondurulmuş hale gelmiştir.

3

Gama Sterilizasyonu

Liyofilizasyon aşaması tamamlanmış allogreftler, hava akış kontrollü biyogüvenlik kabinlerinde hassas bir şekilde tartılarak şişelemesi yapılır. Şişelenmiş Atident greftler alüminyum folyo ambalajlarda vakumlanarak kutulanır. Ardından son güvenlik fazı olan GAMA STERİLİZASYON işlemi Türkiye’nin en gelişmiş gama sterilizasyon sistemiyle gerçekleştirilir. Steril paketli Atident insan kaynaklı kemik greftleri (allogreft), en güvenli şekilde, viral / bakteriyel / fungal kontominasyon riskini ortadan kaldırarak kullanıma hazır hale getirilmektedir.

4

atident gama sterilzasyon

* Gama sterilizasyonu sonrası kontrol etiketinin turuncu rengi, kontominasyonun engellendiğini gösteren kırmızı renge dönüşür.

Sertifika & Akreditasyonlar

High Quality Lab

In iaculis nisi, a tempor diam luctus elit vulputate aliquet proin tincidunt

Unmatched Expertise

In iaculis nisi, a tempor diam luctus elit vulputate aliquet proin tincidunt

Precise Result

In iaculis nisi, a tempor diam luctus elit vulputate aliquet proin tincidunt

Qualified Staff

In iaculis nisi, a tempor diam luctus elit vulputate aliquet proin tincidunt